Mollbrinks Konst
Uppsala | Kungshamn

Våra gallerier

Uppsala | Kungshamn

1974 öppnades konstgalleriet i lokalerna på Kungsgatan 43, mitt i centrala Uppsala. På den tiden hade vi entréer från både Kungsgatan och S:t Persgatan.

Vintern 2009 påbörjades en totalrenovering samt tillbyggnad av fastigheten. Den del av huset där vi hade vår övre salong revs för att bygga ett kontorskomplex. I samband med totalrenoveringen av huset valde även vi att renovera och modernisera våra lokaler. Entrén finns numera endast på Kungsgatan.

Hösten 2009 invigdes vårt nyrenoverade konstgalleri på Kungsgatan 43. I anslutning till nybyggnationen valde vi att dela upp galleriet i en stor och två mindre salonger för att skapa en mer intim miljö. Den stora salongen ligger i gatuplan på Kungsgatan medan de två mindre, ”Down Stairs” och ”Valvet”, ligger en trappa ner. Totalytan blev efter ombyggnationen större än innan.
mollbrinks_Vara_Lokaler_Jirlow_Photo_P_Myrehed.jpg
mollbrinks_Vara_Lokaler_MollbrinkslokalArzt_500.jpg

mollbrinks_Vara_Lokaler_MollbrinkslokalArzt_500nr1.jpg

Salongen
Vår stora salong! Här hänger ofta vår pågående separatutställning. Tiden mellan dessa presenteras ett brett urval av vårt vanliga utbud av konst som sträcker sig från 1800-talet till nutid med en blandning av både klassiskt och modern måleri, skulptur och grafik.
mollbrinks_Vara_Lokaler_Downstairs_P_Myrehed.jpg
mollbrinks_Vara_Lokaler_MollbrinkslokalArzt_500nr2.jpg

Down Stairs
En mindre salong där vi blandar konst från olika tidsepoker och stilar. Ofta håller konsten som presenteras här ett tema så som exempelvis grafik. Down Stairs används också till mindre separatutställningar. Down Stairs kan också hyras av konstnärer som önskar ställa ut. För mer info om att hyra Down Stairs kontakta Jan Mollbrink
mollbrinks_Vara_Lokaler_Downstairs_2_P_Myrehed.jpg

Valvet
I vårt säkerhetsvalv presenterar vi oftast våra mest exklusiva konstverk.
mollbrinks_Vara_Lokaler_Valvet_P_Myrehed.jpg
mollbrinks_Vara_Lokaler_MollbrinkslokalArzt_500nr3.jpg

Kungshamn
2016 NYTT GALLERI Läs mer HÄR
mollbrinks_Vara_Lokaler_mollbrinks_kungshamn_bILD_KOPMANSTORGET.gif

Konst & Antikmässor
Mollbrinks Konst ställer ut på ett antal Konst & Antikmässor i Sverige bland annat i Stockholm, Helsingborg, Borås och Sveriges exklusivaste mässa Grand Antique som går vartannat år på Nordiska Museet.
mollbrinks_Vara_Lokaler_Antikmassanmonter201401.jpg

mollbrinks_Vara_Lokaler_Alvsjo_2012.jpg
mollbrinks_Vara_Lokaler_Alvsjo_2013500.jpg